Paylaş
Furkan Akca |
5 Eki 2021
16:01
Covid - 19
Melike Kapdan |
4 Eki 2021
13:54
13:49
Doğrulamalar
Ersel Alemdar |
13:47
Yaşlılığın tanımları yapılan çalışmanın alanına ve tanımlayan kuruma göre değişse de UNESCO’nun yaşlılığı iddiadaki gibi tanımladığına dair bir kanıt bulunamamıştır. Dolayısıyla, iddia yanlıştır.
3 Eki 2021
16:22
Cebelitarık'ta tüm nüfusun aşılanmasının ardından 14 günlük evde kalma kararı verilmedi. Ancak Delta varyantının Avrupa'da yayılmaya başlamasıyla Cebelitarık'ta Haziran ayında bazı tedbirler alındı.
1 Eki 2021
13:01
Sıklıkla paylaşılan görseldeki tuğla desenli dünya haritası tasarımının Türk işçilere ait olduğu iddiası doğru değil. Meksika'lı bir iç mimarlık şirketi çalışanlarının 2016'da yaptığı duvar, Kolmena CWS isimli bir ortak çalışma ofisinde görülmektedir.
Açelya |
30 Eyl 2021
16:58
Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Covid-19 tedavisi için kullanılan ‘favipiravir’ etken maddeli ilacın üzerinde yeni tarihli etiketler yer alıyordu. Ancak bu durum ilaçların kullanım süresinin dolduğunu göstermiyor. Stabilite çalışmaları uzun zaman aldığı için bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihleri güncelleniyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun yaptığı inceleme sonucunda, söz konusu ilaçların 2 yıl daha kullanımına onay verildi. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), eğer ilaçlar stabilitelerini koruyorlarsa bazı ilaçlarda son kullanma tarihlerinde güncelleme yapılabileceğini belirtti.
11:29
Alphan Manas'ın paylaştığı videoda konuşan Prof. Dr. Fatih Gültekin, Diyanet'in yapay et için caiz fetvası verdiğini söylememiştir. Gültekin videosunda gerekli koşulların oluşabilmesi dahilinde bunun sakıncalı olmadığını, katıldığı bilimsel bir toplantıda fıkıh uzmanlarının belirttiğini ifade eden bir tweet atmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı da böyle bir fetvanın verilmediğini, kamuoyu bildirisinde paylaşmıştır.
Bir fil yavru aslanı taşırken anne aslanın onlara eşlik ettiği fotoğraf yılın fotoğrafı seçildi iddiası doğru değil; 1 Nisan şakası için dijital olarak değiştirilen fotoğrafta sadece fil yer alıyor.
28 Eyl 2021
16:02
Görseldeki kanların aşılı ve aşısız insandan alındığını gösterdiği iddiası YANLIŞ. Kanların rengi oksijen seviyesiyle alakalı. Dolayısıyla vücudun hangi bölgesinden alındığına göre değişiyor. Arterden alınan yüksek oksijen seviyeli kan açık kırmızı renkli olurken, venöz bölgeden alınan kan koyu kırmızı renklidir.
13:07