fbpx
Yanlış
Doğru

Sonuç

  • İddiada kaynak gösterilen reçete sahte.
  • Gülseren Budayıcıoğlu’nun soyadı ‘Buğdayıcıoğlu’ olarak yazılmış ve imzası taklit edilmiş.
  • Fatih Portakal’ın doğum tarihi 2 şubat 1968’dir.
  • Aynı reçete taslağı üzerinde teşhis konulan kişinin ismi farklı gazeteci isimleriyle değiştiriliyor.

İddia Yayılımı

Bir twitter kullanıcısı, cumhurbaşkanlığı seçimine birkaç gün kala öznesini gazetecilerin oluşturduğu ‘whatsapp konuşmaları‘ servis etmeye başladı. Fatih Portakal, Sevilay Yılman, Nevşin Mengü ve Şirin Payzın’ın isimlerinin geçtiği mesajlaşma görüntüleri sosyal medyada yüksek etkileşim aldı. Sevilay Yılman ve Fatih Portakal whatsapp konuşmalarının ‘montaj’ olduğunu ifade etti.

Gazetecilere yönelik iddialarına devam eden aynı twitter kullanıcısı bu defa Fatih Portakal ve Sevilay Yılman adına sözde reçete görüntüleri paylaştı. Reçetede konulan teşhise göre Fatih Portakal’ın mitomani (yalan söyleme hastalığı), Sevilay Yılman’ın da ‘Obsesif Kompulsif Bozukluk’ hastalığı olduğu iddia edildi.

İddiaya konu olan reçeteleri inceledik.

Kanıt

Fatih Portakal adına oluşturulmuş reçetede, Gülseren Budayıcıoğlu’nun adı ‘Buğdayıcıoğlu’ olarak yazılmış. Öte yandan Fatih Portakal’ın doğum tarihi internette yer alan çoğu kaynakta 02.02.1968 olarak karşımıza çıkıyor.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun imzası, taklit edilmiş. Budayıcıoğlu’nun Camdaki Kız ve Kırmızı Pelerin adlı romanlarında okuyucular için atmış olduğu imzasıyla iddia görselindeki imza karşılaştırıldığında imzaların bariz bir şekilde uyuşmadığı fark ediliyor.

İddiayı öne süren twitter kullanıcısı Sevilay Yılman adına da bir reçete paylaşmış. İki reçetenin de aynı taslak üzerinden oluşması, reçetelerin sahte olduğunu ortaya koyuyor.

 

Bu sonuca itiraz et

Etiketler

İlginizi Çekebilecek Doğrulamalar

İlginizi Çekebilecek Doğrulamalar